Milonga


Milonga (sosial dans) arrangeres på Spor 5 kl 19-22 de fleste søndager i semesteret.

Se kalenderen (knapp øverst på siden) for detaljer.

Milonga er et tilbud til alle dansere, uansett nivå. Kaffe, te, vann og litt snacks er inkludert i prisen.
Vi anbefaler klær som er komfortable å danse i, og har  ingen kleskode. Tangosko må ha glatte såler, helst skinn, slik at du kan dreie på foten med full vekt - uten å overbelaste knærne. De bør gi god støtte. Damesko kan gjerne ha litt hæl, men den bør ikke være så høy at du ikke kan gå naturlig og med god balanse.
Velkommen til et inkluderende tangomiljø!




Spor 5

Søndagsmilonga

Spor 5 ligger på jernbanestasjonen i Stavanger. Det er et tradisjonsrikt lokale, som har vært danseskole i mange år. Musikken som spilles, er avhengig av kveldens DJ. Hovedsakelig spilles det tradisjonell tango.

Søndagsmilonga kl 19 - 22

Medlem: 70 kr.
Ikke-medlem: 120 kr.
Student: Halv pris

Betaling med Vipps

Jernbaneveien 9, Stavanger
Kart

The Stage

LØRDAGSMILONGA

Månedtlig arrangerer The Stage sin egen lørdagsmilonga i Hillevåg. Da spiller de tango i eget rom, parallelt med salsa og west coast swing i andre rom

For nærmere informasjon, se The Stage sin hjemmeside.


Sandvikveien 13, Stavanger
Kart

Loretas milogna

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Practica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

TANGOETIKETTE

danseretning og flyt
vi danser ‘mot klokken’ og unngår å forårsake ‘trafikk-kork’.
trygghet for danserne
det er mannens oppgave å føre på en slik måte at ingen utsettes for fare eller at man forstyrrer dansen til andre par. Å bli tråkket på av en stiletthel eller å bli truffet av en høy boleo kan medføre både smerte og skade.
dansesirkler
midt på gulvet er det normalt et åpent rom; her kan avanserte dansere utføre mer plasskrevende figurer eller uøvede kan prøve seg uten å forstyrre flyten i de ytre sirkler. Vi følger normalt køen i den sirkelen vi er.
forbikjøringer
disse holder vi til et minimum – hvis absolutt nødvendig skal de foregå til venstre; aldri til høyre!
øvingstrinn
nye og uøvde dansetrinn hører hjemme på practica (øvingskveld); på milonga danser vi det vi kan og som vår partner kan følge.
vennlighet
vi kritisérer aldri vår partner på dansegulvet. All form for opplæring eller undervisning hører hjemme på practica’en. Det er vanlig å takke for dansen før man går av gulvet.
omfavnelsen
mannen inviterer til abrazo’en (omfavnelsen). Selv om mannen inviterer til en tett stil kan damen velge en løsere eller åpen stil hvis det føles mer komfortabelt. Omfavnelsen hører til dansen – det er vanlig å gi slipp på dansepartneren mellom melodiene.
høflighet
det er normalt å fullføre en tanda med samme partner, men unntak finnes. Hvis man er usikker på nivået til en potensiell partner kan man vente med å by opp til slutten av tanda’en.
musikken
som spilles på en milonga er ofte delt inn i tanda’er (dette er musikk som passer sammen og som regel består en tanda av musikk fra en orkesterleder hentet fra samme tidsepoke, ofte med den samme sangeren). Hver tanda består av 3 eller 4 låter og en tradisjonell serie av 6 tanda’er består av: tango, tango, vals, tango, tango, milonga (TTVTTM eller TTMTTV). Avvik fra en slik serie forekommer og kommer an på kveldens DJ. Innslag av moderne musikk og populærmusikk som er egnet for tangodans kan også forekomme.En del steder er det vanlig at DJ’ene bruker cortina mellom hver tanda. Dette er et kort mellomspill hvor danserne normalt forlater gulvet. Hensikten med cortina’en er i tillegg til å markere endringen i musikken, blant annet at dansegulvet skal være fritt slik at det er lettere for dansere på hver side av gulvet å by opp ved hjelp av cabeceo, dersom de ønsker det. Cortina’en skaper også et naturlig avbrekk hvor det er mulig å avslutte dansen dersom man ønsker å hvile eller ikke ønsker å danse påfølgende tanda med samme partner.
cabEceo
er en måte vi kan benytte for å by opp partnere på milonga’en. Dette innebærer først å få øyekontakt med den man ønsker å danse med, deretter byr man opp ved et nikk (smil) og/eller en vennlig og høflig (diskré) bevegelse som viser at man ønsker å danse. Den potensielle partneren svarer med et tydelig nikk (smil, aksepterer invitasjonen) eller ser bort (avviser).